ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Αλέξης Τσίπρας - Ένας περήφανος προδότης


Πόσοι πολίτες αλήθεια, γνωρίζουν πως η Βουλή της Ελλάδος, διαθέτει από το 2020 ηλεκτρονικό περιοδικό, όπου εκεί φιλοξενεί «πλούσιο» ρεπορτάζ για όλες τις συζητήσεις και «ψηφοφορίες» στο κοινοβούλιο, αλλά και τις διεθνείς αποστολές; Σίγουρα λίγοι. Το σκεπτικό όπως μας λέει και ο κος Τασούλας, πρόεδρος της Βουλής, ήταν η διεύρυνση των δεσμών με τους πολίτες. Πώς τώρα, με ένα ηλεκτρονικό περιοδικό θα έρθουν πιο κοντά στους πολίτες, ακόμα αναζητείται. Στο ηλεκτρονικό αυτό περιοδικό «Επί του Περιστυλίου» όπως ονομάζεται, στο τελευταίο τεύχος του (ΤΕΥΧΟΣ 061) με αφορμή τις επικείμενες εθνικές εκλογές, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί κλήθηκαν να συγγράψουν ένα άρθρο - απάντηση στο ερώτημα: «Πώς οραματίζεσθε την Ελλάδα του 2040 και τι πρέπει να γίνει για να πραγματωθεί αυτό το όραμα;» Τι να μας πούνε για το 2023; Το ζούμε το όραμα τους.

Εκλήθησαν επίσης να απαντήσουν και στο ακόλουθο προσωπικό ερώτημα: «Για ποια (ες) πρωτοβουλία (ες) θα θέλατε να σας θυμούνται οι Έλληνες πολίτες όταν κάποια στιγμή με το καλό αποχωρήσετε από την πολιτική;» Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε μόνο με έναν πολιτικό αρχηγό, αυτόν της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον Αλέξη Τσίπρα που νοιώθει υπερήφανος για την συμφωνία των Πρεσπών και για τις «λύσεις σε αδιέξοδα που κρατούν χρόνια» όπως ανάφερε χαρακτηριστικά.

Βασικά, το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αλλαγή υποδείγματος, πάνω στα ισχυρά θεμέλια της ασφάλειας και της δικαιοσύνης παντού. Λες και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν μέρος αυτού του υποδείγματος. Τα υπόλοιπα τα αφήνω για παρακάτω. Τι μας λέει όμως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πώς φταίει για όσα βιώνουμε μέχρι και σήμερα; (Οπότε αναγνωρίζει πως φταίει κάτι, όχι αυτός όμως.) Η έλλειψη ενός ισχυρού σύγχρονου συλλογικού οράματος για την πατρίδα. Και άντε του συλλογικού οράματος το καταλαβαίνω. Σύγχρονο όμως τι μπορεί να σημαίνει; Μήπως το σύγχρονο το μπερδεύει με τη διαφορετικότητα; Και από πότε ο άπατρις Τσίπρας έχει όραμα για την πατρίδα; Καταλαβαίνουν φυσικά οι περισσότεροι, πως δεν είναι αυτό μια απάντηση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά ενός επικοινωνιολόγου της Κουμουνδούρου. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πολιτικές ελίτ και την ταύτιση τους με τα συμφέροντα μιας μερίδας ισχυρών του πλούτου. Σαν να μην έχει εκείνος στενές επαφές με μερίδα ισχυρών του πλούτου. Όλο το καλοκαίρι έμενε στο Σούνιο, με μόνιμη ασφάλεια απ’ έξω, σε βίλα ιδιοκτησίας του εφοπλιστή κ. Θανάση Μαρτίνο. Και όχι στην Κυψέλη. Μπορεί να μένει ακόμα εκεί.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διαπλοκή και τις πελατειακές σχέσεις που και ο ίδιος έπραξε. "Όλα αυτά και πολλά περισσότερα, θα είναι μια διαδικασία που περιλαμβάνει συγκρούσεις αλλά και συγκλίσεις". Τονίζοντας πως «σε κάθε περίπτωση είναι μια επείγουσα ανάγκη». Επείγουσα ανάγκη για ποιον δε μας λέει. Στη συνέχεια μίλησε για σχεδόν όλη την ατζέντα της παγκοσμιοποίησης, Υγειονομική κρίση της πανδημίας – γεωπολιτική κρίση, Πόλεμος Ουκρανίας, ενεργειακή κρίση, λέγοντας συγκεκριμένα: αν προσθέσουμε την κρίση που επικαθορίζει πια τα πάντα - την κλιματική - τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μία συνθήκη σχεδόν παραλυτική, κατηγορώντας παράλληλα την «νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση». Γιατί όλοι γνωρίζουν πως έχουμε πολλές "παγκοσμιοποιήσεις". Μεταξύ αυτών μίλησε για δυο θεμελιώδεις αξίες τη Δικαιοσύνη και την Ασφάλεια

Θα σας θυμίσω εγώ πόσο θεμελιώδεις αξίες είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα:
Δικαιοσύνη - 2017, ο τότε υπουργός δικαιοσύνης, βγαίνει από το βήμα της βουλής, χλευάζοντας τον Πρόεδρο του Εθνικού Πολιτικού Φορέα Αρτέμη Σώρρα, απαξιώνοντας τελεσίδικη αθωωτική απόφαση. Στη συνέχεια περνάει σε μια παράνομη πράξη και ξανά δικάζει τον κ. Αρτέμη Σώρρα, με τις ίδιες κατηγορίες, βάζοντας προηγουμένως τον Άρειο Πάγο να εκδώσει απόφαση αναιρέσεως υπέρ του νόμου, ώστε να μπορέσει να φωνάζει πως αναίρεσε μια τελεσίδικη απόφαση. Τελικά στις 15 Νοεμβρίου 2017, η υπόθεση έρχεται στα δικαστήρια και ο κος Αρτέμης Σώρρας, αθωώνεται πανηγυρικά δεύτερη φορά. Οι δικαστές έκριναν την υπόθεση απαράδεκτη. Στη συνέχεια ο Κοντονής, τα βάζει με τους δικαστές και τους κατηγορεί για το πόθεν έσχες τους. Τη συνέχεια την γνωρίζουν οι περισσότεροι. 

Ασφάλεια 2018, ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Τόσκας λέει σε συνέντευξη του "Δεν είμαστε Φαρ Ουέστ, δεν μπορεί ο κάθε πολίτης να κατέχει και να κάνει χρήση όπλου απλά γιατί βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Με οδηγίες της Αστυνομίας «κάντε πως κοιμάστε». 

Όλα αυτά λοιπόν που δεν κατάφερε να τα κάνει, είναι έτοιμος τώρα για την πρόοδο με το βλέμμα στο 2040. Καλά καλά δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτά που υπόσχονται σε βάθος τετραετίας, μιλάνε για βλέμμα στο 2040. Πόσο μπορεί τελικά να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας! Κλείνοντας ο επικοινωνιολόγος του ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος Αλέξη Τσίπρα, μέσα από την ατζέντα, αναφέρθηκε σε μια σύγχρονη πολιτική ιθαγένειας, γνωρίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε το παγκόσμιο  σύμφωνο του ΟΗΕ στο Μαρόκο, που εκεί συμφώνησε να εισάγουμε μερικές δεκάδες εκατομμύρια μετανάστες. Αυτό είναι εξάλλου το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κάθε κόμματος που ακολουθεί την ατζέντα της παγκοσμιοποίησης για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας. Νέοι νεοέλληνες. 

Στην ερώτηση "ποια πρωτοβουλία θα θέλατε να θυμούνται οι Έλληνες πολίτες όταν κάποια στιγμή με το «καλό» αποχωρήσετε στο μέλλον από την πολιτική" ο Αλέξης Τσίπρας θεωρητικά, έπλεξε το εγκώμιο για τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως εκπλήρωσε μια δέσμευση για την έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση. Δεν μας είπε όμως με ποιο νόμο βγήκαμε από τα μνημόνια, και πόσο τελικά κατάφερε να μειώσει το χρέος που δήθεν μας βαραίνει, που ήταν η αιτία να μπούμε στα μνημόνια. (Όπως μας είπαν). Τελειώνοντας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με στόχο την ανάληψη νέων κυβερνητικών πρωτοβουλιών, αυτή τη φορά χωρίς την ασφυκτική πίεση μνημονίων και επιτροπείας. Δηλαδή, ακόμα και σήμερα, που ο πολίτης έχει αντιληφθεί το παιχνίδι που παίζουν στις πλάτες του, συνεχίζουν να ψεύδονται, μήπως και κερδίσουν μερικές ψήφους παραπάνω, αφού μνημόνια έχουμε ακόμα - μιας και δεν υπάρχει κάποιος νόμος κατάργησης τους και εποπτεία - εφόσον οι Ευρωπαϊκές οδηγίες όλο ένα και ενσωματώνονται στην εσωτερική μας νομοθεσία. 

Τελικά, τι νόημα μπορεί να βγάλει κάποιος που διαβάζει αυτή τη συνέντευξη; Τι μπορεί να περιμένει; Ή απλά πρέπει να περιμένει μέχρι το 2040, για να δει αν συμβούν όλα αυτά που έγραψε ο επικοινωνιολόγος του ΣΥΡΙΖΑ; Για να ξεκαθαρίσουμε όμως ορισμένα πράγματα, πάνω στα γραφόμενα τους. Στη συλλογικότητα δεν υπάρχει κάποια κυβέρνηση που κάνει ό,τι θέλει στο όνομα της. Υπάρχουν οι πολίτες, που είναι η ουσία και δίνουν το δικαίωμα σε εκπροσώπους να πάρουν την εξ-ουσία. Εκτελώντας και μόνο τις αποφάσεις της συλλογικότητας. (Σύνολο).  Αυτό όπως αντιλαμβάνεται και ο πιο αδαής, δεν μπορεί να συμβεί ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με την Ν.Δ, ούτε με κανένα κόμμα. Η δουλειά τους είναι να μας κρατάνε σε απόσταση, κομμα-τιάζοντας μας. Δεν μπορεί να συμβεί, γιατί η συλλογικότητα δεν είναι στη δομή τους και λειτουργία τους.

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει αρχικά οι πολίτες να σταματήσουν να ιδιωτεύουν και να περιμένουν κάποιον άλλον να κάνει αυτό που πρέπει να κάνουν οι ίδιοι. Κάποιοι το κάνουν ήδη πράξη. Είναι τα μέλη της Ελλήνων Συνέλευσις, που μιλούν και πράττουν μέσω συλλογικότητας. Είναι κάτι που μπορεί και συμβαίνει, επειδή η δομή της Ελλήνων Συνέλευσις και η λειτουργία της είναι τέτοια, που χωράει τους πάντες. 

Το μόνο που χρειάζεται, είσαι Ε.ΣΥ!

Σύνταξη: Καλλέργης Ηλίας - Υποψήφιος Βουλευτής Α΄Ανατολικής Αττικής


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια