ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Ελευσίνα 2023: Πολιτιστική πρωτεύουσα ... Kατάπτωσης;

Η ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2023
ΟΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ...

Η πόλη της Ελευσίνας φέτος μας παρουσιάζεται ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και για όλη την διάρκεια του έτους λένε πως έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις που θα αναδεικνύουν την ιστορία και τον πολιτισμό της.

Ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ξεκίνησε το 1985, ως μία ιδέα των τότε υπουργών πολιτισμού Ελλάδας και Γαλλίας, της Μελίνας Μερκούρη και του Jack Lang, με την Αθήνα να αποτελεί την πρώτη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η Ελευσίνα, αν και μικρή πόλη, επιλέχθηκε λόγω των αντιθέσεών της, όπως τόνισαν πολλοί από τους επίσημους προσκεκλημένους στην τελετή έναρξης: «Πόλη ιερή κατά την αρχαιότητα, βιομηχανική κατά τον 20ό αιώνα, κακοποιημένη άναρχα από τη βάναυση ανάπτυξη», ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Πόλη ιερή στην αρχαιότητα! Μέσα στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναδεικνύεται η ιστορία της Ελευσίνας; O αρχαιολογικός χώρος της Ελευσίνας αναβαθμίστηκε ή συντηρήθηκε ώστε να προβληθεί ο Ελληνικός Πολιτισμός και τα Ελευσίνια Μυστήρια; Τι ακριβώς ήταν τα Ελευσίνια Μυστήρια, γνωρίζουμε εμείς οι Έλληνες; Πέπλο μυστηρίου και σκοτάδι τα καλύπτει …. Για αιώνες στην αρχαιότητα η Ελευσίνα αποτελούσε Παγκόσμιο Πνευματικό κέντρο. Πώς προβάλλεται αυτό σήμερα που έχει και την τιμητική διάκριση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Μέσα από τις χρηματοδοτήσεις της Ε.Ε. που δίνονται στις πόλεις που επιλέγονται ως πρωτεύουσες πολιτισμού έγιναν έργα καλωπισμού στον Αρχαιολογικό Χώρο;

Εικόνα πλήρους εγκατάλειψης και θλίψης. Είναι η διαφήμιση του αρχαιολογικού χώρου μέσα απ'τη στη σελίδα  2023eleusis.eu

«Κακοποιημένη άναρχα από τη βάναυση ανάπτυξη», ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η ανάπτυξη πως μπορεί να κακοποιήσει, αυτό δεν γίνεται! Κακοποίηση μπορούν να προκαλέσουν μόνο οι βάναυσες αποφάσεις της πολιτείας, οι πολιτικές ηγεσίες διαχρονικά με την άσκηση της άναρχης διοίκησης! Πώς μπορεί η ανάπτυξη να ενοχοποιηθεί; Μα τί ακούμε από επίσημα χείλη; Βεβαίως να μην ξεχνάμε πως είμαστε υπό την κηδεμονία και επιτήρηση της Μαμάς-Ευρώπης, οπότε ακόμα και αυτός ο πολιτιστικός θεσμός οφείλει να προβάλλει την ευρωπαϊκή διάσταση και την πολυπολιτισμικότητα, δηλαδή την πολιτιστική ομογενοποίηση μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών. Έτσι ... αν προβληθεί η αληθινή ιστορία της Πόλης της Ελευσίνας, και όλο το μεγαλείο της ίσως έρθουν σε δύσκολη θέση οι διοικητικοί εταίροι μας …θα φανεί η έλλειψη πολιτισμού και η γύμνια τους. Όπως ο ψηλός που τον έβαλαν να σκύβει μην αισθανθούν κατώτεροι οι κοντοί. Για να μην έχουν τέτοια ψυχολογικά προβλήματα οι εταίροι έβγαλαν το πρόγραμμα χρηματοδότησης που μας το παρουσίασε ο ίδιος ο δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου:

Eξασφαλίσαμε τη μεγαλύτερη επιχορήγηση που έχει λάβει ποτέ ο δήμος. Αυτήν των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Με αυτά τα χρήματα κάναμε στοχευμένες αγορές μεγάλων και εμβληματικών κτιρίων. Ταυτόχρονα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής των τριών αποθηκών του Παλαιού Ελαιουργείου, ενώ μέσω της συνεργασίας μας με ιδιωτικές επιχειρήσεις της πόλης ανακατασκευάσαμε ήδη το Παλαιό Δημαρχείο, το Αναψυκτήριο και ξεκινά η ανακατασκευή του κινηματογράφου «Ελευσίς». Οπότε με αυτές τις κινήσεις και την ολοκλήρωση αυτών των έργων μπορώ να σας πω με σιγουριά πως, ναι, η Ελευσίνα θα γίνει ένα πραγματικό κέντρο πολιτισμού, όπως της αξίζει.

Οπότε με αυτές τις κινήσεις μπορούμε να πούμε κι εμείς με σιγουριά "Ναι, μπορείτε να είστε ήσυχοι, κανείς δεν θα μάθει την Αληθινή Ιστορία της Ελευσίνας". Σίγουρα όχι από εσάς.

Επειδή η ροή των γεγονότων εξαρτάται και καθορίζεται από πολλούς παράγοντες ... με πρωτεύοντα τον Ανθρώπινο παράγοντα, το ίδιο το Άτομο, που σήμερα ασφυκτιεί μέσα σε όλη αυτήν σαθρή και σάπια κατάσταση που είναι περικυκλωμένος, σε σημείο που δεν μπορεί πλέον να αναπνεύσει. Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο συλλογικά ο Άνθρωπος Αφυπνίζεται, δεν ανέχεται η φυσιολογία του όλη αυτήν την απαξίωση, την σκουπιδο-προβολή και σήψη που του έχουν επιβάλλει, επαναστατεί το μέσα του και όλο και πιο γρήγορα οδηγείται στην Αλήθεια και αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει. Πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας να δούμε, και να πούμε επιτέλους με το όνομα του ‘Τι ακριβώς βλέπουμε’;; Nα δούμε και να παραδεχτούμε ότι ο χώρος που επέλεξαν για την τελετή έναρξης με παγκόσμια προβολή είναι ένα εγκαταλελειμμένο ερείπιο που μόνο μας προσβάλλει να διαφημίζεται αυτό σε όλον τον πλανήτη ως Ελληνικός Πολιτισμός!!

Tελετή έναρξης εκδηλώσεων Ελευσίνας με φόντο ερείπια...
(Το τεράστιο κόκκινο βέλος μας τονίζει την Πτώση;)

Το time-circus με την ομάδα ακτιβιστών που επέλεξε ο Δήμος Ελευσίνας να συνεργαστεί για την προβολή της Ελευσίνας ΣΑΝ Παγκόσμια Πολιτιστική πρωτεύουσα είναι μια βοϊδάμαξα όπου άνθρωποι μπήκαν σε θέση βοδιού, την σέρνουν, και ουδεμία σχέση έχει με πολιτισμό πόσο μάλλον Ελληνικό!! H λέξη Circus μεταφράζεται Τσίρκο, ναι ή όχι;

αρχαιολογικός χώρος είναι πλήρως εγκαταλελειμμένος με αγριόχορτα που επίσης μας προσβάλλει να προβάλλεται παγκοσμίως! Και και και! Πόσα άλλα τραγικά βλέπουμε σήμερα να διαφημίζονται στην Ελευσίνα ως πολιτισμός που θέλουμε χιλιάδες σελίδες να τα αναλύσουμε! Είναι η εποχή που πρέπει να αναθεωρήσουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ και να επαναπροσδιορίσουμε την ζωή μας ψάχνοντας και ερευνώντας ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Να μάθουμε ποιός είναι ο Ελληνικός Πολιτισμός, πώς είναι συνδεδεμένος με την φυσιολογία του ανθρώπου, με το κάλλος, την αισθητική την αρμονία και την πνευματική εξύψωση του Ανθρώπου!

 

Να μάθουμε πως όλα τα Δρώμενα των Ελλήνων είναι στο ΦΩΣ της ημέρας, λουσμένα με τις ακτίνες του Ήλιου μας και όχι στα σκοτάδια της νύχτας!

   

Τόσα χρήματα με επιχορηγήσεις θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν μόνο για να προβάλλουν το κάλλος και το μεγαλείο του Ελληνικού Πολιτισμού και όχι σήμερα να ντρεπόμαστε για όλα τα εκτρώματα αυτά που παρουσιάζουν οι διοικούντες στο παγκόσμιο στερέωμα. Ο ψηλός επιτέλους να ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ότι είναι ψηλός και πάρει την θέση που του ανήκει! ΨΗΛΑ! Και όλοι γύρω του βέβαια μπορούν να ψηλώσουν μαζί, δεν υπάρχει κάτι κρυφό στον Ελληνικό Πολιτισμό, είναι για την ΑΝΕΛΙΞΗ ΟΛΩΝ! Τι πιο ιδανικό λοιπόν για όλους;

Από την κατάπτωση στην ανέλιξη μια απόφαση δρόμος!

Η δική μας απόφαση! 

Να ανα-γνωρίσουμε πρώτα εμείς τον πολιτισμό μας, να ανελιχθούμε και μαζί με εμάς να ανελιχθούν ΌΛΟΙ στον πλανήτη μας! 


ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ

ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΗΜΙΘΕΟΙ-ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ-ΚΑΒΕΙΡΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ




ΣΥΝΤΑΞΗ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΙΡΗΝΗ ΣΙΔΕΡΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια