ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Η απόδραση από την φυλακή της .. λήθης!

 


Πώς να βγεις από την φυλακή του ΝΟΥ...

Εάν σε ρωτούσα: "Πώς μπορείς να φυλακίσεις τον Νου του Ανθρώπου", τι θα απαντούσες;
Άραγε έχουμε αναρωτηθεί ποτέ, πώς μπορείς να φυλακίσεις τον Νου;
Τι είναι όμως ο Νους για τον φυλακίσεις;

Ο Νους του Ανθρώπου είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο όπου δύσκολα  μπορεί κάποιος να αναλύσει και να το αποτυπώσει σε ένα άρθρο. Όμως, με λίγα λόγια μπορούμε να προσεγγίσουμε το ερώτημα αυτό.
Ο Νους του Ανθρώπου, όπως είδαμε σε προηγούμενο άρθρο (Ιδέα, η Αρχή του Στόχου και του Σκοπού) είναι η γενεσιουργός πηγή μιας Ιδέας. Αφού λοιπόν αποδείξαμε ότι η κάθε Ιδέα που έχει μέσα της το δικό της Δίκαιο και τον δικό της Σκοπό και Στόχο, είναι Δημιουργία.
Άρα μπορούμε να πούμε ότι:

ΙΔΕΑ=ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Αφού λοιπόν η κάθε δημιουργική ιδέα του Ανθρώπου είναι δημιουργία, τότε και ο Νους του Ανθρώπου που είναι η πηγή της Δημιουργικής Ιδέας είναι και ο ίδιος μια ολότητα δημιουργίας.
Άρα ο Νους του Ανθρώπου είναι άλλη μια αποτύπωση της ίδιας της Δημιουργίας, ως δημιούργημα το οποίο δημιουργεί.

ΑΡΑ: ΝΟΥΣ=ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Εδώ μας αποδεικνύεται η τεράστια και άπειρη δυνατότητα του Νου, ως δημιούργημα δημιουργός, όπου μπορεί να δημιουργεί άφθονα και ελεύθερα ιδέες, ως μια τεράστια πηγή συνδεδεμένη με τον Όλον!

Άρα ο Νους του Ανθρώπου, έχει πολλές δυνάμεις και δυνατότητες οι οποίες όμως για να λειτουργήσουν πλήρως χρειάζεται ένας βασικός πυλώνας και κανόνας δημιουργίας. Να βρίσκεται ο Νους με ελεύθερη βούληση, εντός της Νομοτελειακής Μεσότητας των Αξιών και Αρχών και των Νόμων που διέπουν την ίδια την δημιουργία.

Θα αφήσουμε όμως για τώρα την ανάλυση του Νου και θα περάσουμε στο ερώτημα: Πώς μπορείς να φυλακίσεις τον Νου;

Ο Νους είναι κάτι Άυλο, δεν μπορείς να τον πιάσεις, να τον δεις, να τον κτυπήσεις με ο,τιδήποτε υλικό, ούτε να τον κλείσεις σε μια φυλακή, όπως το σαρκίο του Ανθρώπου. Τότε με ποιον τρόπο μπορείς να φυλακίσεις κάτι άυλο όπως ο Νους;
Η απάντηση είναι απλή: Με το ψεύδος όπου από το ψεύδος προκύπτει η Άγνοια!

ΑΡΑ: ΨΕΥΔΟΣ=ΑΓΝΟΙΑ

Πάνω στην άγνοια και στο ψεύδος σήμερα στηρίζονται ολόκληρες κυβερνήσεις, θρησκείες, ιδεολογίες, απόψεις, κοσμοαντιλήψεις, αναλύσεις. 

Πώς όμως το ψεύδος φυλακίζει τον Νου;

Εδώ βλέπουμε ότι η Οντολογική Λήθη του Νου του Ανθρώπου ουσιαστικά αναφέρεται στην ίδια την φυλακή του. Για να μπορέσει ο Νους του Ανθρώπου να φυλακιστεί θα πρέπει να βρίσκεται σε λήθη, όπου η λήθη θα λέγαμε ότι συνδέεται με το "σκοτάδι". 
Ίσως έχετε ακούσει την έκφραση "έχω μεσάνυχτα σχετικά με αυτό το θέμα" ή "έχω μαύρα σκοτάδια", θέλοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει Άγνοια.

Όμως η Λήθη δεν είναι μόνο η Άγνοια, αλλά και η εσφαλμένη γνώση, δηλαδή το ψεύδος. όταν ένας άνθρωπος βασίζει τον εαυτόν του πάνω σε ψέματα, τότε δεν διαφέρει σε τίποτα από κάποιον ο οποίος απλά δεν γνωρίζει κάτι. 
Έτσι ο άνθρωπος ζει και βιώνει μέσα στην λήθη, δηλαδή σκέφτεται και βασίζει όλη του την ζωή στην ίδια την ανυπαρξία!


Όπου η λήθη είναι η φυλακή του Νου, ο ίδιος ο θάνατος του.

Ας μείνουμε όμως σε αυτή την έννοια ώστε να μας αποκαλυφθεί άλλη μια Αλήθεια!

Για να βρίσκεται ο Άνθρωπος σε οντολογική Λήθη, θα πρέπει να έχει μέσα στον Νου του αντιλήψεις και ιδεολογίες, οι οποίες δεν μπορούν να αποδειχθούν ως υπαρκτές και αληθινές. Έτσι ο Άνθρωπος αποδεχόμενος μια πληροφορία ως αληθινή χωρίς να του έχει αποδειχθεί, βρίσκεται σε δόγμα. 
Ως "δόγμα" ορίζουμε οποιαδήποτε θεμελιώδη αρχή, η οποία δεν αποδεικνύεται!

'Ετσι ο Άνθρωπος χτίζει μέσα στον Νου του εσφαλμένες πεποιθήσεις- πιστεύω τα οποία καθορίζουν τις σκέψεις-πράξεις και επιλογές για όλη την υπόλοιπη ζωή του. 
Η πίστη, η έννοια του "πιστεύω" όπως την εκφράζουμε στην καθημερινότητα μας, στην ουσία αναφέρεται σε πράγματα τα οποία δεν γνωρίζουμε ότι ισχύουν ή ότι υπάρχουν.
Άρα μιλάμε για κάτι το οποίο δεν έχουμε αποδείξει ότι υφίσταται!
Άρα πάμε σε εσφαλμένη εντύπωση, δηλαδή σε άγνοια!

Ως δείγμα θα δώσω το εξής:

Σου δείχνω ένα σπίτι και σε ρωτάω: Πόσα χρήματα θεωρείς ότι χρειάστηκαν για να κατασκευαστεί αυτό το οικοδόμημα;

Με βάση αυτά που βλέπεις και αυτά που σκέφτεσαι απαντάς:
Πιστεύω ότι χρειάστηκαν 10.000 ευρώ. Δεν είσαι σίγουρος ότι είναι τόσα, όμως θεωρείς ότι είναι τόσα με βάση αυτό που βλέπεις.

Μετά σε ρωτάω: "Πόσοι θα έπρεπε να εργαστούν ώστε αυτό το οικοδόμημα να ολοκληρωθεί μέσα σε 2 μήνες;"

Απαντάς εσύ: "Πιστεύω ότι χρειάστηκαν 20 άτομα" 
Αν σε ρωτήσω λοιπόν: Είσαι σίγουρος ότι οι αριθμοί που απάντησες είναι ακριβώς αυτοί που χρειάστηκαν;
Θα απαντήσεις ότι δεν είσαι σίγουρος. Αυτά πιστεύεις ότι μπορεί να είναι όμως δεν γνωρίζεις.
Στο τέλος της συζήτησης, σου δίνω τους ακριβείς αριθμούς χρημάτων και ατόμων που χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί το έργο και τότε ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ακριβώς!
Άρα με αυτό το μικρό δείγμα ενός υποθετικού διαλόγου, βλέπουμε ότι για να μπορείς να απαντήσεις στην ακρίβεια σε ένα ερώτημα ή να διασταυρώσεις, αν μια πληροφορία είναι αληθής ή ψευδής, πρέπει να γνωρίζεις και όχι να πιστεύεις, γιατί όταν πιστεύεις δεν είσαι σίγουρος. Απλά λες την γνώμη σου, όμως δεν γνωρίζεις.

Άρα, όταν οι άνθρωποι μιλάνε για αυτά που πιστεύουν, στην ουσία, μιλάνε για αυτά που δεν γνωρίζουν!

Άρα από εδώ προκύπτει ότι η πίστη σε οποιαδήποτε πληροφορία ή οποία δεν μπορεί να αποδειχθεί οδηγεί στην οντολογική λήθη, δηλαδή στον νοητικό θάνατο.
Πάνω στην πίστη, δηλαδή στην Άγνοια του Ανθρώπου βασίζεται ολόκληρη η ζωή του και δεν το γνωρίζει!

Πώς μπορεί όμως ο Άνθρωπος να ξεφύγει από αυτή την φυλακή της λήθης;

MONO ME THN ΓΝΩΣΗ
Εδώ θα επικαλεστώ την 1η και την 7η ΑΞΙΑ από τις 12 ΑΞΙΕΣ όπου σε προηγούμενα άρθρα τις αποτυπώσαμε!

1η ΑΞΙΑ: ΛΟΓΙΚΗ
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΝΟΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΑΡΚΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΗΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑΣ

7η ΑΞΙΑ: ΑΛΗΘΕΙΑ

ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΛΗΘΗ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΚΤΟ.
ΕΛΛΑΝΙΕΣ ΑΞΙΕΣ
Με βάση τις 12 Αξίες όπου έχουμε κάνει αναφορά σε προηγούμενα άρθρα μας, μας δίνεται η απάντηση σχετικά με το πώς ο Νους μπορεί να απεγκλωβιστεί από την φυλακή της λήθης

Η Αξία της Λογικής μας φανερώνει ότι μόνο με αυτήν ως μέσον μπορεί ο Ανθρώπινος Νους να οδηγηθεί στην Νόηση. Μόνο όταν οποιαδήποτε πληροφορία αποδεικνύεται ως αληθινή.

Έτσι συνδέεται άμεσα με την Αξία της Αλήθειας όπου είναι η έξοδος από την Οντολογική Λήθη και η ταύτιση του ίδιου του Νου με το Υπαρκτό!

Όταν ο Νους λειτουργεί συντονισμένος μέσα στις Αξίες, τις Αρχές και τους Νόμους της Δημιουργίας, τότε λειτουργεί εντός της νομοτέλειας αναδεικνύοντας τις άπειρ4ες δημιουργικές δυνατότητες του παντού και πάντα.
Ένας τέτοιος Νους δεν μπορεί να φυλακιστεί γιατί δεν του το επιτρέπει η ίδια η φύση του, η ίδια η Λογική, το Δίκαιο, η Αλήθεια, δεν του επιτρέπουν να φυλακιστεί.

Έχουν φυλακίσει εκατομμύρια συνειδήσεις με το ψεύδος, στην άγνοια, στην λήθη, στην ίδια την ανυπαρξία!


Είναι ανάγκη Άνθρωπε να αναγνωρίσεις τις δικές σου τεράστιες αλήθειες που θα σε βγάλουν από το σκότος της λήθης και της ανυπαρξίας, ώστε να ενταχθείς με ελεύθερη βούληση στον στόχο και τον σκοπό της ίδιας της αυτογνωσίας σου.

Η αποδεικτική διεργασία είναι το εργαλείο του Νου, ώστε να μένει πάντα συντονισμένος με την Αλήθεια, ελεύθερος, άπειρος, όπως η ίδια η δημιουργία του.
Το παρόν κείμενο έχει ως πηγή το τεράστιο κείμενο Πολίτης-Πολιτεία που γείωσε και χάραξε ο Αρτέμης Σώρρας για να αντιληφθούν όλοι οι άνθρωποι τις τεράστιες δικές τους αλήθειες.

Θα το βρεις σε ηλεκτρονική μορφή στο site:
https://www.aitherikigrafi.gr/oloki-olotita-apodiktikis-diergasias


21/11/2020 ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ



EΧΟΥΜΕ ΙΕΡΟ ΚΑΘΗΚΟΝ
ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ,
ΝΑ ΑΝΑΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΕΛΕΦΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΥΛΙΚΑ, Ή ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΕΣΜΑ

ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΕΛΙΚΤΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ
ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.

Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ.
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ 
ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ

ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ..
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια