ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Η EUROSTAT ΚΑΙ ΟΙ ... "ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ" ΤΗΣ


Στις 13 Δεκεμβρίου 2022 η ιστοσελίδα www.news247.gr δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο EUROSTAT: ΘΕΣΗ-ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ. Σύμφωνα πάντα με το εν λόγω άρθρο η Eurostat τοποθετεί την Ελλάδα στη δεύτερη θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης, ακριβώς πίσω από την Ιρλανδία ως προς το πόσο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες με την υγεία τους.


Η λέξη "ψέμα" είναι επιεικής όρος για να περιγράψουμε το όλο εγχείρημα. Πραγματικά αναρωτιόμαστε ποιοι μπορεί να πήραν μέρος στην εν λόγω έρευνα κάτι που ποτέ δεν θα μάθουμε αφού τα άτομα που συμμετέχουν σε τέτοιες έρευνες πότε δεν ανακοινώνονται. Παρατηρείται, επίσης, και μια διπολικότητα αφού το ίδιο το άρθρο αναφέρει ότι ασθενείς με καρκίνο περιμένουν με τις ώρες στην ουρά για να λάβουν τη θεραπεία τους, η αναμονή για χειρουργεία φτάνει μέχρι και τα δύο χρόνια, ενώ καταγράφονται σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων, ακόμη και για τα παιδιά. Αυτά είναι μόνο λίγα από τα παραδείγματα της παρακμής του ελληνικού συστήματος υγείας. Εμείς θα προσθέσουμε και τις ελλείψεις σε υγειονομικούς κάθε κλάδου, τις ελλείψεις σε αριθμό νοσοκομείων, τις αυξήσεις σε τιμές των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και τη σταδιακή ιδιωτικοποίηση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ. Πώς γίνεται λοιπόν με τόσες ελλείψεις να κατέχουμε την δεύτερη θέση όσον αφορά το πόσο ικανοποιημένοι είμαστε; Πώς γίνεται να είμαστε ικανοποιημένοι αφού όλη αυτή η κατάσταση μας καθιστά αρρώστους; Οι έρευνες αυτές το μόνο που προσφέρουν στον αναγνώστη και δη στον Έλληνα πολίτη είναι να τον κάνουν να νιώθει μειοψηφία σχετικά με το τι σκέφτεται και τι βιώνει από μία πολιτεία που είναι ανύπαρκτη έως και εγκληματική.

Μία πολιτεία που σέβεται τον πολίτη της δεν μπορεί παρά να δημιουργεί νοσοκομεία με σεβασμό στους πολίτες. Κάθε μονάδα υγείας πρέπει να καλύπτεται πλήρως από το απαραίτητο προσωπικό. Θα πρέπει να έχει ένα δικό της κεντρικό εργοστάσιο παρασκευής φαρμάκων με τη δυνατότητα δημιουργίας περιφερειακών για να μην υπάρξει ξανά στο μέλλον απολύτως καμία έλλειψη σε φάρμακα. Η μόνη πλατφόρμα μέσα από την οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε μια τέτοια πολιτεία λέγεται ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ αφού είναι ο μοναδικός ανθρωποκεντρικός πολιτικός σχηματισμός ο οποίος θα φέρει τη χώρα μας πράγματι σε υψηλές θέσεις στον τομέα της υγείας και από παροχές αλλά και από τους ίδιους τους πολίτες που θα είναι υγιείς και έτοιμοι να δημιουργήσουν.


ΕΛΕΝΗ ΝΙΑΡΧΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6977617800
email: niarchouelene@gmail.com

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια