ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

"Είμαστε μια ωραία ... ατμόσφαιρα"

Η Δικαιοσύνη βαστά σπαθί.
Σαν της πάρεις το σπαθί απομένει με τη ζυγαριά.
Αυτήν όμως την έχουν και οι μπακάληδες!

(Στρατής Μυριβήλης)


Στην Ελλάδα απ' ότι φαίνεται ούτε σπαθί ούτε και ζυγαριά κρατάει η δικαιοσύνη. Εδώ αρκεί να έχεις "δόντι" ώστε να τη σκαπουλάρεις, κι ας έχεις κλέψει πολίτες, έχεις βιάσει ή κοροϊδέψει ολόκληρο λαό. Αν είσαι άνθρωπος του μεροκάματου και σε πιάσουν να πουλάς στο δρόμο κουλούρια χωρίς άδεια προκειμένου να επιβιώσεις, τότε τη φυλακή δεν τη γλιτώνεις αλλά μπορεί να αλλάξει και ο ίδιος ο νόμος για σένα ώστε να πέσεις στα μαλακά αν έχεις τις σωστές γνωριμίες! Με αφορμή τα αδικήματα που βαραίνουν την πρώην πλέον Ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή αυτό που θα έπρεπε να μας συγκλονίζει είναι το μεγάλο σκάνδαλο που επισκιάζει τα επιμέρους. Κι αυτό είναι ότι όλες οι μεγάλες απάτες που αφορούν είτε πολιτικούς είτε μεγάλες εταιρείες όπως η Siemens και η Novartis δεν έχουν αποκαλυφθεί από εισαγγελέα εδώ στην ίδια τη χώρα όπου συμβαίνουν αλλά από το εξωτερικό! Ποτέ μα ποτέ όλα αυτά τα χρόνια δεν παρενέβη εισαγγελέας να ξεσκεπάσει έστω ένα από όλα αυτά τα εγκλήματα ώστε να αποφευχθεί μία κατάσταση αλλά αναγκάζονται οι "υπεύθυνοι" να πάρουν θέση εκ των υστέρων ενώ οι "μεγαλο-κατηγορούμενοι" ποτέ σχεδόν δεν έχουν σοβαρές συνέπειες!

 Και για να μην ξεχνιόμαστε ας υπενθυμίσουμε κάποια πρόσφατα ελληνικά μέγα σκάνδαλα:
σκάνδαλο Siemens: Υπόθεση που αφορά χρηματισμό Ελλήνων πολιτικών και στελεχών δημόσιων οργανισμών, όπως ο ΟΤΕ, από την γερμανική εταιρεία Siemens, σχετιζόμενο με συμβάσεις προμήθειας υλικών, υπηρεσιών και συστημάτων στο Ελληνικό Δημόσιο.Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε όταν έγινε γνωστό στη Γερμανία ότι η Siemens δαπάνησε 1,3 δις ευρώ σε αμφιλεγόμενες πληρωμές (δωροδοκίες) για να εξασφαλίζει συμβόλαια σε διάφορες χώρες μεταξύ των ετών 1999 και 2006
Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι πρέπει να απαλλαγούν για την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και επιπλέον ότι πρέπει να παύσει η σε βάρος τους ποινική δίωξη για πράξεις που έχουν τελεστεί μέχρι το 2002 λόγω παραγραφής, οπότε ... ΑΘΩΟΙ οι ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ.
σκάνδαλο Novartis: Η διερεύνηση της υπόθεσης Novartis ξεκίνησε αρχικά από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α.ύστερα από καταγγελίες και αφορούσε στελέχη της Novartis, κυβερνητικούς αξιωματούχους, άτομα που εμπλέκονται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος και γιατρούς για υπερβολική συνταγογράφηση... Και το αποτέλεσμα; «Η κυβέρνηση κατάργησε την Εισαγγελία Διαφθοράς και πέτυχε να τερματίσει την εν εξελίξει έρευνα και να αφαιρέσει την υπόθεση Novartis εν μία νυκτί».. είναι τα λόγια της εισαγγελέως που ερευνούσε την υπόθεση και παραλίγο να κατηγορηθεί κιόλας μαζί με δημοσιογράφους για την έρευνά τους!!!
Δηλαδή στην Ελλάδα αυτό που συμβαίνει από τη μία είναι τα μικροεγκλήματα όπως μη έγκαιρες πληρωμές δανείων κλπ, καθαρίστριες με απολυτήριο δημοτικού -για τα οποία ηθικοί αυτουργοί είναι οι κυβερνήτες που επέτρεψαν να φτάσουμε σε τέτοιο οικονομικό εξευτελισμό- να στέλνουν ανθρώπους στη φυλακή και από την άλλη να γίνονται υπουργοί κάποιοι με πλαστούς τίτλους σπουδών και να βγαίνουν αθώοι πολιτικοί που χρηματίζονται!

Αυτοί είμαστε ως κράτος!

Και είμαστε και οι παρακάτω:
- Δίνουμε ασυλία σε τραπεζίτες και ακαταδίωκτο σε κυβερνητικούς λοιμωξιολόγους και φαρμακευτικές.
- Κηρύτουμε αθώους (το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας) όλους τους κατηγορούμενους στην υπόθεση των «ιερών» ανταλλαγών του Δημοσίου και της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.
Ανοίγουμε δρόμο για την ελευθερία του Αρ. Φλώρου (κατηγορουμένου για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης ποσού 256.521.323,96 ευρώ από τις εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας Energa – Hellas Powerά), με τροποποίηση άρθρου του Ποινικού Κώδικα που υπέγραψε ο Νίκος Παρασκευόπουλος όπου Επιτρέπει σε κρατούμενους που πάσχουν από διαγνωσμένη αναπηρία άνω του 67% να αποφυλακίζονται, έχοντας εκτίσει μόλις το ένα πέμπτο της ποινής τους..
- Αποφυλακίζουμε με περιοριστικούς όρους τον 57χρονο Λιγνάδη (τον οποίο είχαμε επιλέξει για καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού μας Θεάτρου), που κρίθηκε ένοχος για κατά συρροή βιασμούς δύο ανηλίκων χωρίς ελαφρυντικά!!! Αποφυλακίζουμε!!!
- Ανακοινώνουμε (ο Πρωθυπουργός της χώρας) από το βήμα της βουλής ότι η θνησιμότητα εντός κι εκτός ΜΕΘ είναι η ίδια ενώ υπάρχει μελέτη των καθηγητών Τσίοδρα και Λύτρα όπου Σημειώνεται μεταξύ άλλων συμπερασμάτων ότι η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ αυξάνει κατά 87% τη θνητότητα ενώ ο κ. Λύτρας επισημαίνει ότι η μελέτη αυτή έχει καταρτιστεί από τον Μάιο και για αυτή έχουν ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι. Και φυσικά πάλι δεν ανοίγει ρουθούνι!

Αυτοί είμαστε ως κράτος και ως δικαιοσύνη! Αυτοί!

Και βέβαια ένας λαός καταπονημένος, καταπιεσμένος με οικονομικά, υγειονομικά και ένα σωρό άλλα βάρη στις πλάτες του αντιδρά μέχρι ενός σημείου! Δεν έχει τη δύναμη να αντισταθεί άλλο! Η δικαιοσύνη που είναι σε όλο αυτό; Απειλείται; Εκβιάζεται; E, προφανώς και συμβαίνει στους καθαρούς της δικαιοσύνης αυτό.

Μπορούμε να τα αλλάξουμε; Και μπορούμε και πρέπει! Και ο πολιτικός φορέας έχει ήδη φροντίσει για αυτό μιας και είχε την "ατυχία" να είναι από αυτούς χωρίς "δόντι"... από αυτούς που άδικα φυλακίστηκαν όταν οι άλλοι προσάρμοζαν νόμους και απειλούσαν και την έβγαζαν καθαρή ...


Σύνταξη: Αμέρισσα Αποκρεμιώτη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια