ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Ελλείψεις φαρμάκων - Ποιος νοιάζεται ... ;


Η φετινή χρονιά μας αφήνει σημειώνοντας σημαντικές ελλείψεις σε πολλά φάρμακα. Οι φαρμακοποιοί λένε ότι οι φαρμακαποθήκες δεν τους εξυπηρετούν λόγω ελλείψεων των φαρμάκων, οι φαρμακαποθήκες υποστηρίζουν ότι οι φαρμακευτικές τους στέλνουν μικρότερες ποσότητες από αυτές που ζητούν με τον υπουργό υγείας να τους ζητάει την καταγραφή των αποθεμάτων. Με σκοπό τι; Να βρει ποιος ευθύνεται; Πάντως μέχρι να βρεθεί ο υπαίτιος και φυσικά αν και ίσως και η λύση του προβλήματος πολλοί ασθενείς ενδεχομένως να υποφέρουν ή ακόμα και να χάσουν την ζωή τους αν δεν καταφέρουν να βρουν κάποιο γενόσημο φάρμακο να πάρουν.

Σε μια πολιτεία που την υγεία των πολιτών της την στηρίζει σε μία ιατρική που ουσιαστικά δεν δίνει λύση και ποτέ δεν θεραπεύει την αιτία του προβλήματος αλλά τα συμπτώματα οδηγεί τους αρρώστους σε συνεχή εξάρτηση από το σκεύασμα που παίρνουν, κάποιοι ίσως εφ όρου ζωής, με αποτέλεσμα σε μια ενδεχομένη μη προβλέπουσα έλλειψη όπως συνέβη τη χρονιά που μας πέρασε, οι ασθενείς να διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο.

Είναι βέβαιο ότι παρατηρείται μια κρίση στην βιομηχανία φαρμάκων. Τα εργοστάσια είναι μετρημένα σε αριθμό και πολύ συγκεκριμένων εταιρειών σχεδόν μονοπώλειο κάτι που έχει αντίκτυπο στους ασθενείς αφού δυσκολεύονται να βρουν το σκεύασμα που χρειάζονται. Με άλλα λόγια υπάρχει μια περιορισμένη δυναμική στην ύπαρξη παραγωγικών μονάδων και εναλλακτικών λύσεων σε σχέση με τα φαρμακευτικά σκευάσματα δηλαδή καθυστερεί η βελτίωση της υγείας των πολιτών.

Σε μία πολιτεία που σέβεται τον πολίτη της οφείλει να διαθέτει ένα κεντρικό εργοστάσιο που θα φέρει την ευθύνη έναντι των πολιτών με απεριόριστη δυναμική δημιουργίας και άλλων περιφερειακών εργοστασίων τα οποία θα κατασκευάζουν φάρμακα με τα καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς. Τα σκευάσματα πρέπει να είναι συμβατά με την φυσιολογία του ανθρώπου και φυσικά η διακίνηση τους να μην εξαρτάται από μεσάζοντες πόσο μάλιστα αν αυτοί είναι ξένων οικονομικών συμφερόντων και όχι μόνο. Μια πολιτεία για να είναι υγιής θα πρέπει να απαρτίζεται από υγιείς πολίτες κάτι που μόνο η ίδια η πολιτεία οφείλει να κάνει.


ΕΛΕΝΗ ΝΙΑΡΧΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6977617800
email: niarchouelene@gmail.com

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια