ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Η Δημοκρατία σας μυρίζει ...

Πόσο τραγικό μπορεί να ακούγεται, να μιλάνε αυτοί που μόνο υπονομεύουν την δημοκρατία! Βλέπετε, τέτοιες μέρες όπως η 17η Νοεμβρίου, θυμούνται όλοι οι κομματικοί αρχηγοί την δημοκρατία και λένε από μια ατάκα. Σε αυτό το άρθρο θα εστιάσουμε σε έναν κομματικό αρχηγό. Και όχι δεν είναι ο πρωθυπουργός της χώρας που δεν έχει καμία σχέση με την δημοκρατία, αλλά μάλλον με ολοκληρωτικά καθεστώτα. Θα μιλήσουμε για τον Αλέξη Τσίπρα, που είχε το θράσος να μιλήσει για υπονόμευση της δημοκρατίας. Αυτά μετά από μια πορεία προς την πρεσβεία της Αμερικής που και εκείνος με την σειρά του υποκλίθηκε ως πρωθυπουργός. 

«Η δημοκρατία στον τόπο μας δεν μας χαρίστηκε, αλλά κερδήθηκε μέσα από τους αγώνες κυρίως της νεολαίας και του ελληνικού λαού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, από την πορεία για την 49η επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου. «Αυτός είναι και ο λόγος που, σήμερα, σε όλη την Ελλάδα βλέπουμε μια μαζική συμμετοχή. Μια μαζική παρουσία χιλιάδων πολιτών κάθε ηλικίας που σπεύδουν να τιμήσουν την μνήμη της εξέγερσης του Νοέμβρη. Αυτός είναι και ο λόγος που κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν σήμερα ότι τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προστασία της Δημοκρατίας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων δεν απασχολούν τους Έλληνες πολίτες», τόνισε και κατέληξε:
«Όσοι υπονομεύουν τη Δημοκρατία και υποτιμούν την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού να την προστατεύσει διαπράττουν τεράστιο λάθος, το οποίο θα το διαπιστώσουν σύντομα μέσα από τους αγώνες του λαού και κυρίως μέσα από την ψήφο του ελληνικού λαού, όποτε κι αν στηθούν οι κάλπες για την πολιτική αλλαγή». 

Σαν να μιλάει ένα διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που στις 5 Ιουλίου το 2015 έκανε το ΟΧΙ – ΝΑΙ στο δημοψήφισμα που ο ίδιος προκήρυξε στις 27 Ιουνίου του ίδιου έτους. Ο υπονομευτής της δημοκρατίας μιλάει για υπονόμευση… Για να βοηθήσουμε όμως τους αναγνώστες να θυμηθούν καλύτερα. Θα πούμε, πως δεν ήταν η μοναδική υπονόμευση, υπήρχαν και άλλες. Υπονόμευση ήταν που προεκλογικά έλεγε πως θα σκίσει τα μνημόνια με ένα νόμο. Υπονόμευση της όποιας δημοκρατίας ήταν η σύσταση μιας ιδιωτικής εταιρίας φάντασμα (ΑΑΔΕ) ως ΕΦΟΡΙΑ. Υπονόμευση εν τέλει ήταν η υφαρπαγή της εντολής του λαού με ψέματα. Η μεγαλύτερη όμως υπονόμευση είναι της ίδιας της δημοκρατίας ως έννοια και ορισμός, αφού ξεχνάει πως η δημοκρατία είναι δημιούργημα Ελληνικό. Δεν κερδήθηκε ποτέ, και σε καμία περίπτωση η εξέγερση του πολυτεχνείου και η μεταπολίτευση έχει σχέση με την καθ' αυτού ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. 

Όλη η περίοδος μετά το πολυτεχνείο «μυρίζει» ΧΟΥΝΤΑ. Μια επαίσχυντη κομματοκρατία των ολίγων ήταν και είναι μέχρι και σήμερα. Δεκάδες τα παραδείγματα. Καραμανλήδες, Παπανδρέοι, Μητσοτάκηδες, κ.ο.κ, το μόνο που έδωσαν στον λαό ως δημοκρατικό του δικαίωμα, ήταν η ψήφος. Ψήφος που από νωρίς έφτιαξαν τα κέντρα ελέγχου της με ιδιωτικές εταιρίες που κάνουν την δουλειά του υπουργείου Εσωτερικών (SINGULAR LOGIC). Κανείς δεν μιλάει για υπονόμευση σε αυτή την περίπτωση, γιατί ξέρουν. Βολεύονται επειδή γνωρίζουν την τακτική. Παλιά τακτική. Έρχονται υπονομεύοντας, συνεχίζουν να υπονομεύουν κατά την θητεία τους και με ασυλία, και φεύγουν υπονομευμένοι σχεδόν από όλους τους άλλους για να έρθει ο επόμενος. 

Κανείς τους όμως δεν μιλάει για την πραγματική έννοια και ορισμό της δημοκρατίας. 

Ένας βγήκε και μίλησε γι’ αυτό και έπεσαν σαν τα κοράκια όλοι να τον φάνε. Δημοσιογράφοι, πολιτικοί, ποιμενάρχες, «κήρυτταν» μίσος στον πρόεδρο του μοναδικού εθνικού πολιτικού φορέα «Ελληνων Συνέλευσις» Αρτέμη Σώρρα, επειδή είπε"Η Δημοκρατία δεν είναι πολίτευμα. Η Δημοκρατία είναι η εκτελεστική εξουσία των δημοκρατικών αποφάσεων του συνόλου που εκπροσωπείται." Οπότε δημοκρατία είναι ένα σύστημα διοίκησης από τους ίδιους τους δημότες που έχουν την δύναμη, την κυριαρχία. 

ΚΡΑΤΕΙΝ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ=Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

Μιλάμε για ένα σύστημα που διοικούν οι δημότες-πολίτες δια της εκπροσώπησης. 

Σήμερα έχουμε αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Δηλαδή έχουμε κάποιους αντί του προσώπου μας να πράττουν όσα πράττουν με δική τους βούληση. Δεν τα λέμε εμείς. Οι ίδιοι τα λένε.


Στην πραγματική δημοκρατία, εκλέγουμε εκπροσώπους για να εκτελέσουν μόνο και μόνο τις αποφάσεις που θα πάρουμε όλοι εμείς. Σε κάθε δήμο. Τις αποφάσεις τις παίρνουμε βάσει ενός αξιακού συστήματος, Αξιών, Αρχών και Πολιτειακών νόμων. 

ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ

Έτσι οι αποφάσεις που πρέπει να εκτελέσουν όλοι οι εκπρόσωποι από κάθε δήμο ή περιφέρεια, θα είναι στη μεσότητα και θα είναι πραγματικά για τους πολίτες. Οι εκπρόσωποι τώρα, δεν θα μπορούν να κάνουν του κεφαλιού τους. Πρέπει όπως αναφέρουμε παραπάνω να εκτελέσουν και μόνο, τις αποφάσεις μας. Αν δεν το κάνουν, είναι άμεσα μετακλητοί. Δεν υπάρχουν ασυλίες στην δημοκρατία, όλα πρέπει να γίνονται σε δημόσια θέα, ειδικά όταν αφορούν όλο τον ελληνικό λαό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε για να συμβούν όλα τα παραπάνω είναι, να υπονομεύσουμε εμείς οι πολίτες αυτή την δήθεν δημοκρατία τους. Μια δημοκρατία που έφτιαξαν στα μέτρα τους, χωρίς να νοιάζονται για εμάς. 

Υπονομεύοντας τον παραλογισμό, γεννιέται η ΛΟΓΙΚΗ. 

Ας τη χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε πολιτείες ανθρώπων.

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Σύνταξη: Καλλέργης Ηλίας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια