ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Επιδοτήσεις και επιδόματα χωρίς αποτέλεσμα


Τον τελευταίο καιρό οι όροι επιδότηση και επίδομα χρησιμοποιούνται πολύ συχνά, συνήθως σε τίτλους ανακοινώσεων διάφορων οικονομικών ενισχύσεων σε  κοινωνικές ομάδες που χαρακτηρίζοντε ως ευάλωτες . 

Ως δείγμα μπορούμε να αναφέρουμε τους πολύτεκνους, τους ανέργους, τους πληγέντες από μία φυσική καταστροφή κ.λ.π.  Έχουν σαν σκοπό να στηρίξουν οικονομικά  ή και σε είδος τους πολίτες αυτούς και τις οικογένειές τους. Φυσικά αυτό γίνεται αφού πρώτα εξεταστεί η κατάστασή τους και κριθεί ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση τουςΓια να συμβεί αυτό προϋποθέτει  μια εύρωστη οικονομικά οντότητα, που στην προκειμένη  περίπτωση είναι το κράτος, και μια ασθενέστερη κοινωνικά ομάδα πολιτών  που το κράτος προτίθεται να ενισχύσει.

Αρχικά εμφανίστηκαν οι γνωστές επιδοτήσεις προς τους αγρότες για συγκεκριμένες καλλιέργειες,  που ξεκίνησαν αρκετά χρόνια πριν, σχεδόν την ίδια εποχή με την ένταξή μας στα προγράμματα της ΕΕ για κοινή αγροτική πολιτική. 

Στη συνέχεια και με κορύφωση στις μέρες μας έχουμε επίδομα  ενοικίου, επίδομα παιδιού, επίδομα θέρμανσης και άλλα.

Μέσα από μια καλά ενορχηστρωμένη κυβερνητική-κομματική τακτική, δημιουργήθηκε όλα αυτά τα χρόνια το πρόβλημα, οδηγεί σταδιακά τους πολίτες σε οικονομική αποδυνάμωση και φτάνουμε στις μέρες μας έως και τη φτωχοποίηση ολόκληρων κοινωνικών στρωμάτων, κατάσταση την οποία λίγα χρόνια πριν κανένας δε θα μπορούσε να  φανταστεί. 

Έτσι σιγά-σιγά η επιδότηση και το επίδομα έγιναν απαραίτητα για την οριακή επιβίωση αυτών των κοινωνικών στρωμάτων και το χειρότερο όλων είναι ότι οι άνθρωποι εθίστηκαν σε αυτά τα δεδομένα, δεν αντιδρούν, έγιναν ανενεργοί πολίτες , δεν αντιστέκονται πλέον, παραδόθηκαν αμαχητί 

Βλέπουν τα επιδόματα να εξανεμίζονται σχεδόν αμέσως εφόσον οι τιμαριθμικές αυξήσεις είναι καθημερινές σε κάθε τομέα της ζωής τους όπως ενέργεια, τρόφιμα, φάρμακα κ.λ.π. με αποτέλεσμα η δήθεν στήριξη που τους παρέχεται να είναι απλά μια ψευδαίσθηση για τους πολίτες..

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι οι κομματικές κυβερνήσεις δεν έδρασαν υπέρ μας. Το επιβεβαιώνει η κατάντια του επιπέδου διαβίωσής μας, το ίδιο το βίωμα που κανένας δεν μπορεί να αντικρούσει. Απέτυχαν όλοι όσοι κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο να βρουν τη λύση που θα έφερνε στους πολίτες ανέλιξη και ευημερία. 

Με τις επιδοτήσεις και τα επιδόματα δεν γίνεται να αποκατασταθεί η καταστροφή που έχουν επιφέρει όλοι αυτοί που εκλέχθηκαν με τις ψήφους μας και με εκλογικούς νόμους που ψήφισαν κατά το δοκούν.

 Επιδοτούνται οι πολίτες μιας χώρας της οποίας τα περιουσιακά στοιχεία ανέρχονται στο ποσόν περίπου των 800 δις  (ΦΕΚ Α 249/20-12-3021).  

Δεν  μπορεί μια χώρα με τέτοια ποσά περιουσιακών στοιχείων  να έχει ανάγκη από επιδοτήσεις στους πολίτες της.

Αυτό είναι αδύνατον να συνεχιστεί και η μοναδική λύση μετά τις αποτυχίες όλων των κυβρνήσεων μέχρι τώρα είναι η ένωσή μας. Αυτό είναι  ήδη γεγονός με την ίδρυση του Πολιτικού Φορέα του Εθνους των Ελλήνων «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» «Ε.ΣΥ.», τη νομική εκπροσώπηση όλων των Ελλήνων. Η ανάγκη των αδιεξόδων μας σε οποιοδήποτε επίπεδο οδηγεί στην ένωσή  μας σε ένα πολιτικό φορέα που έχει θέσει εξ αρχής ως στόχο και σκοπό,  να αναλάβουν οι άνθρωποι, οι Ελληνες πολίτες, τη διοίκηση της ίδιας τους της χωρας και του πλούτου τους..

Ο πολιτικός φορέας του Έθνους  κατέθεσε την Ιδρυτική του Διακήρυξη και τις Προγραμματικές του Δηλώσεις στον Άρειο Πάγο, έλαβε  αρ.πρωτ. 6199/4-9-2015,  και δεσμεύθηκε για την υλοποίησή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένα κόμμα, από όλα όσα κυβέρνησαν μέχρι τώρα, δεν έχει δεσμευθεί για τις προγραμματικές δηλώσεις που έχει καταθέσει.

Η ίδια η ανάγκη , μας οδηγεί στην ένωση μας και στην απαξίωση εκ μέρους μας όλων αυτών που μας κυβέρνησαν μέχρι τώρα. Είμαστε ικανότατοι να ασχοληθούμε με τα κοινα και να εκλέξουμε τους αξιότερους αναμεσά μας που θα μας διοικήσουν.               Θα δημιουργήσουμε την δική μας κοινωνία, την δική μας Πολιτεία σε περιβάλλον αφθονίας και ευημερίας με τον δικό μας πλούτο που κατοχύρωσε για μας με δικές του εγγυήσεις ο εκλεγμένος Πρόεδρος του Πολιτικού Φορέα «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ», ο κύριος Αρτέμης Σώρρας. 

Σε μια τέτοια Πολιτεία δεν θα υπάρχει λόγος για καμμία επιδότηση και για κανένα επίδομα. Ολοι οι πολίτες θα έχουν εργασία που θα τους εξασφαλίζει το απαραίτητο εισόδημα για τις ανάγκες τους και για την αναψυχή τους. Με την άνθιση σε κάθε εργασιακό τομέα όπως γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, ναυτιλία κ.λ.π. θα δημιουργούνται συνεχώς νέες θέσεις εργασίας παρέχοντας στους πολίτες ασφάλεια και δυνατότητα ατομικής και συλλογικής ανέλιξης. 

Αν προσπαθήσουμε να οραματιστούμε μια τέτοια κοινωνία θα δούμε πολίτες χαρούμενους, δημιουργικούς με μοναδική τους φροντίδα την προσφορά τους μέσω της εργασίας τους στο κοινό συμφέρον το οποίο νομοτελειακά θα οδηγεί και στο δικό τους ατομικό συμφέρον.

Ο Πολιτικός Φορέας του Έθνους, που εγγυάται αυτό το όραμα,  είναι έτοιμος να υποδεχθεί όλους τους πολίτες για να  πάρουμε τα ηνία της χώρας μας στα χέρια μας.

Η ΕΝΩΣΗ μας είναι πλέον μονόδρομος. 

#επιδοματα #επιδοτησεις #βοηθηματα #κρατικος_προυπολογισμος

Συνταξη  ΑΡΓΥΡΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια