ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΛΥΚΑΙΑ 2022: Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟ ΛΥΚΑΙΟΝ ΟΡΟΣ


ΑΚΟΜΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΒΟΥΝΟΥ, ΣΤΟ ΛΥΚΑΙΟΝ ΟΡΟΣ. Η ΑΦΟΡΜΗ ΗΤΑΝ Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΛΥΚΑΙΟΥ ΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 1973 ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΝΩ ΚΑΡΥΩΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ «Ο ΛΥΚΑΙΟΣ ΔΙΑΣ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΩ ΚΑΡΥΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ.

ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΜΕ ΟΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΕΣ.

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΛΥΚΑΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΙΑΣ ΣΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 1.400μ. ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΙΕΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΣ.


GOOGLE MAPS


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΛΥΚΑΙΩΝ 2022 ΣΤΟ ΛΥΚΑΙΟΝ ΟΡΟΣ. Η ΑΦΗΞΗ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.



ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ SITE https://www.lykaia.gr:

Τα σημερινά Λύκαια είναι αθλητικοί και πνευματικοί αγώνες που είναι σταθερά προσηλωμένοι στα αρχαία πρότυπα, διατηρούν άθικτα τα αγνά και πραγματικά ιδανικά τους και εξακολουθούν και θα παραμείνουν για πάντα αγώνες «Στεφανίτες» και όχι «Χρηματίτες», αποβλέπουν δε τελικά, όπως και τα παλαιά, στην ψυχική, σωματική και πνευματική υγεία των νέων μας καθώς και στην ηθική τελείωση του ανθρώπου.

Σκοπός των Λυκαίων δεν είναι να καταρρίπτουν οι αθλητές ρεκόρ αλλά να αγωνίζονται σωστά και τίμια και να νικούν καθαρά τους αντιπάλους τους για να στεφανωθούν Λυκαιονίκες με έπαθλα, το κλαδί της βελανιδιάς ή της αγριελιάς και ένα μικρό χάλκινο τριποδίσκο , όπως και στην αρχαία εποχή. Τα σημερινά Λύκαια υπηρετούν την αντίληψη της προστασίας της ελληνικής πολιτιστικής μας φυσιογνωμίας και κληρονομιάς και φιλοδοξούν να συμβάλουν θετικά στην πολιτιστική, αθλητική και πνευματική ανάπτυξη όλης της Αρκαδίας.


ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΩΝΟΥΣ ΜΑΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟΥΣ "ΟΛΥΜΠΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ" ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ "ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ" ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΗΣ ΑΜΙΛΛΑ, ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (https://www.aitherikigrafi.gr/olimpioi-agones) ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΒΕΒΗΛΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ.


ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΩΣ ΑΞΙΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΥΤΩΝ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΤΑΥΤΗΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΑΝΑΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Η ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΜΑΣ.


ΕΛΕΝΗ ΝΙΑΡΧΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6977617800
email: niarchouelene@gmail.com

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA:

      

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια