ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΘΑΝΟΣ ΒΕΡΕΜΗΣ "Η ΓΛΩΣΣΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑ ΟΧΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ"

   ΘΑΝΟΣ ΒΕΡΕΜΗΣ "Η ΓΛΩΣΣΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑ ΟΧΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ"


Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΒΕΡΕΜΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ.
Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΗΤΑΝ "ΚΑΠΑΚΙ" ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΠΟΡΤΟ.
ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ? ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ Η "ΣΚΟΥΦΙΑ".


- Ηταν Ελληνες; «Τα ελληνικά ήταν η γλώσσα του Ευαγγελίου. Και επιπλέον η Παλαιά Διαθήκη ήταν μεταφρασμένη από τον 2ο αιώνα π.Χ στα ελληνικά. Ολα τα ιερά κείμενα της Ορθοδοξίας ήταν στα ελληνικά. Και έτσι όλοι μιλούσαν ελληνικά. Δηλαδή οι Αρβανίτες, οι Βλάχοι, οι Σλάβοι, όλοι. Ο Μάρκος Μπότσαρης ήταν Αρβανίτης, Σουλιώτης, αλλά απολύτως ελληνόφωνος. Οι χριστιανοί Αρβανίτες ήταν ελληνόφωνοι. Πήγαιναν στην εκκλησία, επομένως έπρεπε να καταλαβαίνουν ελληνικά. Ο Ρήγας Φεραίος ήταν Βλάχος αλλά ελληνόφωνος. Αυτό που μας κάνει αυτό που είμαστε είναι η γλώσσα. Αλλιώτικα, γύρευε τι είναι ο καθένας. Αυτό, και είναι προς τιμήν του, το παραδέχεται και ο πικρόχολος Τζορτζ Φίνλεϊ. Οτι δηλαδή οι Ελληνες είναι Ελληνες επειδή είναι ελληνόφωνοι».

- Και η καταγωγή; «Τρέχα γύρευε. Οταν ο Ιάκωβος-Φίλιππος Φαλμεράγερ, ιστορικός στο πρώτο ήμισυ του 19ου αιώνα, είπε “ουδεμία σταγόνα ελληνικού αίματος κυλάει στις φλέβες των Ελλήνων”, ο θρυλικός Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος απάντησε: “Το αίμα δεν μιλάει, η γλώσσα μιλάει”».


ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΕΙΠΕ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ.



Ο ΘΑΝΟΣ ΒΕΡΕΜΗΣ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ(1988-1994) ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ (1994-2000) ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ (ΕΛΙΑΜΕΠ) .


Το μακρύ χέρι των Γερμανών και τα πρόσωπα που συνδέονται άμεσα με τα συμφέροντα του Βερολίνου, τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και φτάνουν μέχρι το Μαξίμου. Οι «συγγένειες», οι σχέσεις διαπλοκής, οι συμπτώσεις

Για παράδειγμα, αν δούμε ποιοι συμμετέχουν στο Δ.Σ. της εταιρίας του κ. Τσούκαλη, δημιουργούνται και νέα ερωτήματα με τις διαπλεκόμενες σχέσεις, που φτάνουν μέχρι τον Σόρος, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο κ. Τσούκαλης και μέλη του είναι, μεταξύ άλλων, ο Αρίστος Δοξιάδης, ο Μάρκος Βερέμης, ο Παναγιώτης Μπερνίτσας.

Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνας Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ), από το οποίο αποχώρησε πρόσφατα ο πρόεδρος Μανώλης Δερμιτζάκης, καταγγέλλοντας τον κ. Μητσοτάκη για αθέτηση όσων είχαν συμφωνήσει, αλλά και για την ανυπαρξία αναπτυξιακού σχεδίου για τη χώρα. Ο κ. Δοξιάδης είναι επίσης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΙΟΒΕ και του Διοικητικού Συμβουλίου του Solidarity Now. Ναι, της ΜΚΟ που ανήκει στον Σόρος. Στην ίδια ΜΚΟ, στο ίδιο Δ.Σ., μαζί με τον κ. Δοξιάδη, είναι ο Στέλιος Ζαβός, αδελφός του Γιώργου Ζαβού, υφυπουργού αρμόδιου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, δηλαδή υπεύθυνου για να ελέγχει τις τράπεζες. Ο Στέλιος Ζαβός έχει στενές σχέσεις με τον Τζορτζ Σόρος και είναι αυτός που έχει τη διαχείριση της ΜΚΟ Solidarity Now στην Ελλάδα. Πάντως πολλά μέλη του Δ.Σ. της ΜΚΟ του Σόρος μετέχουν και στο ΕΛΙΑΜΕΠ, όπως για παράδειγμα οι κ. Ροζάκης και Μπουτάρης. Ακόμη ένα πρόσωπο με συγγενική σχέση με τον πρωθυπουργό που μετέχει στο ΕΛΙΑΜΕΠ και στη ΜΚΟ του Σόρος Solidarity Now είναι η Νίκη Λυμπεράκη, η οποία είναι γενική διευθύντρια του Solidarity Now και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Σχέσεις που φτάνουν μέχρι και τον πρωθυπουργό, μέσω της συμμετοχής σε διάφορους οργανισμούς, έχει και ο Θανος Βερέμης, ο οποίος, μεταξύ των άλλων, είναι μέντορας της Endeavor και του Openfund, συμμετέχει στο Δ.Σ. του ΙΟΒΕ, καθώς και στο εποπτικό συμβούλιο της διαΝΕΟσις. Ο κ. Βερέμης είναι και στο Δ.Σ. της Endeavor Greece, που ιδρύθηκε από τη σύζυγο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

ΠΗΓΗ https://prodossia-neou-ellinismou.blogspot.com

Οι χρηματοδότες του ιδρύματος

Διεθνείς Χρηματοδότες:
Bertelsmann Foundation, Gόtersloh
Carnegie Endowment for International Peace, Washington DC
Commemorative Association for the Japan World Exposition (1970), Tokyo
Council of Europe, Strasbourg
Eleni Nakou Foundation, London
Embassy of the United States, Athens
E.U. Institute for Security Studies, Paris
European Bank for Reconstruction and Development (EBRD), London
European Commission, Brussels
European Human Rights Foundation, Brussels
European Parliament, Brussels
European Science Foundation, Strasbourg
Ford Foundation, New York
Friedrich Ebert Stiftung, Bonn
Friedrich Naumann Stiftung, Kφnigswinter
Fund for an Open Society- Serbia, Belgrade
German Marshall Fund of the United States, Washington DC
Haniel Stiftung, Hannover
Hellenic Resources Institute, Cambridge MA
Institute for East-West Studies, New York
Japan External Trade Organisation (JETRO), Tokyo
Japan Foundation, Tokyo
John D. and Catherine T. MacArthur Foundation, Chicago
Kφrber Stiftung, Hamburg
Kosovo Foundation for Open Society - Prishtina
Michael Marks Charitable Trust, London
NATO Public Diplomacy Division, Brussels
Royal Ministry of Foreign Affairs, Oslo
Open Society Foundation - Sofia
Open Society Foundation for Albania, Tirana
Open Society Fund - Bosnia and Herzegovina, Sarajevo
Open Society Fund - Lithuania, Vilnius
Open Society Georgia Foundation, Tbilisi
Open Society Institute - Macedonia, Skopje
Open Society Institute - Russia, Moscow
Philip Morris Institute for Public Policy Research, Brussels
Rockefeller Foundation, New York
Soros Foundation - Hungary, Budapest
Soros Foundation - Latvia, Riga
Speros Basil Vryonis Center for the Study of Hellenism, Rancho Cordova CA
Stability Pact for Southeastern Europe, Working Table I on Democratisation and Human Rights, Brussels
United States Institute of Peace, Washington DC
Volkswagen Stiftung, Hannover.
…Μερικές πληροφορίες για τους χρηματοδότες

Έχουμε αναφερθεί ήδη σε πολλές από τις οργανώσεις που εμφανίζονται ως χρηματοδότες στη σελίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ. Άλλοι φορείς, όπως είναι η αμερικανική και η βρετανική πρεσβεία ή το ΝΑΤΟ δεν χρειάζονται –φυσικά- σχολιασμό.
Τα σχόλια περιττεύουν επίσης και για τα ιδρύματα Ford και Rockfeller. Οι αναγνώστες του Άρδην είναι ήδη εξοικειωμένοι με τον ρόλο και τη διεθνή τους δράση από αναφορές σε προηγούμενα αφιερώματα20.
Το United States Institute of Peace είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός που ιδρύθηκε και χρηματοδοτείται από το Κογκρέσο. “Σκοπός του είναι να συμβάλει στην αποτροπή, τη διαχείριση και την επίλυση διεθνών διενέξεων, τόσο μέσα από έναν συμβουλευτικό ρόλο όσο και μέσω της άμεσης εμπλοκής στις διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές”21.
Ο πρόεδρός του ιδρύματος, Τζ. Ρόμπινσον Γουέστ (J. Robinson West), συμμετείχε στην κυβέρνηση Φορντ (ως υψηλά ιστάμενος στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας) και της κυβέρνησης Ρήγκαν (υφυπουργός στο υπουργείο Πολιτικής, Διοίκησης και Προϋπολογισμού 1981-1983, με τομέα ευθύνης την εξωτερική πολιτική των Η.Π.Α. για το πετρέλαιο). Σήμερα, είναι επίσης αντιπρόεδρος στο συμβουλευτικό τμήμα του υπουργείου Ενέργειας και μέλος στο Εθνικό Συμβούλιο για το Πετρέλαιο και στο Συμβούλιο για τις Διεθνείς Σχέσεις των Η.Π.Α.22
Για το Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας του Σόρος όπως και το ίδρυμα που φέρει το όνομά του, ο ρόλος και η δραστηριότητά του στην Ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Ασία είναι γνωστός, ενώ γίνεται ειδική αναφορά σ’ αυτόν στα πλαίσια του αφιερώματος του περιοδικού. Επιγραμματικά, εδώ, να αναφέρουμε ότι ο Σόρος βρίσκεται πίσω από σχεδόν κάθε ευνοϊκή για τις Η.Π.Α. πολιτική εξέλιξη στις περιοχές αυτές: έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πτώση του Μιλόσεβιτς ενισχύοντας τη νεολαιίστικη οργάνωση OTPOR και άλλες δυναμικές οργανώσεις της αντιπολίτευσης συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη της «πορτοκαλί επανάστασης» στην Ουκρανία συντηρεί όλο το φιλοαμερικανικό δίκτυο στις χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ κ.λ.π., κ.λ.π.
Τέλος, αίσθηση κάνει ότι η Π.Γ.Δ.Μ. αναφέρεται ως «Μακεδονία» στην αγγλική εκδοχή της λίστας23 στην ιστοσελίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ, ενώ στην Ελληνική αναφέρεται ως FYROM…


34 χορηγοί, ανάμεσά τους βρίσκονται 10 πρεσβείες!

Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής. Το ΕΛΙΑΜΕΠ, των πολλών χορηγιών από πρεσβείες. Από τους 34 χορηγούς του think tank οι 10 είναι ξένες πρεσβείες στην Ελλάδα. Και, όπως φαίνεται, σε κανέναν δεν προκαλεί ερωτήματα η στενή σχέση του ΕΛΙΑΜΕΠ με το Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν είναι μόνο ο πρόεδρος Λουκάς Τσούκαλης, είναι και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού Θάνος Ντόκος, πρώην γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, είναι και η Μαρία Χούκλη, είναι και οι σχέσεις μελών διοικητικών συμβουλίων εταιριών και ΕΛΙΑΜΕΠ με συγγενικά πρόσωπα του πρωθυπουργού. Είναι και το γεγονός ότι παντού σε όλη αυτή την αλυσίδα ανθρώπων και σχέσεων με το εθνομηδενιστικό ΕΛΙΑΜΕΠ, που έχει ριζώσει στο πρωθυπουργικό μέγαρο, εμφανίζεται η Γερμανία. Είτε με χορηγίες της πρεσβείας της στο think tank είτε μέσω της εταιρίας του προέδρου του. Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το ΕΛΙΑΜΕΠ, τα οποία αφορούν μεν τις εθνομηδενιστικές απόψεις που εκφράζει, αλλά υπάρχουν και κάποια που σχετίζονται με τον τρόπο με τον οποίο περνούν ή επιβάλλονται στην κοινή γνώμη αυτές οι απόψεις.

Όπως στη λίστα με τους χορηγούς υπάρχουν πρεσβείες και τράπεζες, στη λίστα με τους συνεργάτες υπάρχουν δημοσιογράφοι οι οποίοι εργάζονται σε συγκεκριμένα μέσα και μεταφέρουν απόψεις μέσω εντύπων ή μέσω τηλεόρασης και διαδικτύου.

Πολλοί δημοσιογράφοι, όπως οι Αγγελος Αθανασόπουλος, συντάκτης και αρθρογράφος στις εφημερίδες «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», Νικόλας Βουλέλης, διευθυντής της «Εφημερίδας των Συντακτών», Μιχάλης Μητσός, δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», Παύλος Τσίμας, Γιάννης Παπαγεωργίου, δημοσιογράφος, εκδότης «Athens Digest».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ https://xronosnousfws.blogspot.com

ΠΗΓΗ https://www.youtube.com/watch?v=GBG2it7K5rU

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

ΙΕΡΗ ΕΛΛΑΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΑΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

SORRAS T.V

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΤΤΙΚΗΣ
Διεύθυνση: ΘΗΒΩΝ 321, ΑΙΓΑΛΕΩ, ΤΚ.12244
Τηλ. Επικ.: 210 5449779
Ωραριο Λειτουργίας:
18.00 - 21.00 (ΔΕΥΤ-ΠΑΡ)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια